De voordelen van Umbraco

Wat is umbraco?

Voordat we ingaan op de voordelen van Umbraco, eerst een korte introductie.

Umbraco is sinds 2005 al een open-source CMS dat bekend staat om zijn gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en flexibiliteit. Het is al jarenlang het nummer één CMS in de Emerce100 en wordt gebruikt door grote namen zoals Microsoft, ING en Renault. Dit maakt het een favoriet CMS voor zowel gebruikers als onze developers.

Benieuwd waarom Umbraco al jaren de nummer één is? Lees dan verder.

1. Veiligheid

Een van de sterke punten van Umbraco is de aandacht voor veiligheid. Het CMS is gebouwd op het .NET-framework van Microsoft, een technologie die regelmatig wordt bijgewerkt om veiligheidsrisico's te minimaliseren. Bovendien voert Umbraco interne veiligheidstests uit en laat het periodiek externe audits uitvoeren om ervoor te zorgen dat het systeem altijd up-to-date is met de nieuwste veiligheidsstandaarden. Dit vermindert de risico's die gepaard gaan met het gebruik van externe plug-ins.

Daarnaast zorgt de architectuur van Umbraco ervoor dat jouw website gescheiden draait van het CMS zelf, waardoor eventuele storingen in de backend geen invloed hebben op de gebruikerservaring. Het resultaat is een stabiel en veilig platform dat bescherming biedt tegen veelvoorkomende bedreigingen en kwetsbaarheden.

 

Visual

2. Gebruiksgemak

Umbraco staat bekend om zijn uitzonderlijke gebruiksgemak. Na een korte training van ons team kun je als gebruiker volledig zelfstandig aan de slag met:

 

  • Volledig pagina beheer: Of je nu nieuwe inhoud wilt toevoegen of bestaande pagina's wilt aanpassen, Umbraco maakt het eenvoudig..

  • Formulieren zonder derde partij plug-ins: Maak snel en eenvoudig formulieren voor je website, aangepast aan jouw specifieke behoeften.

  • Overzichtelijke boomstructuur: Beheer je pagina's met een duidelijke en intuïtieve structuur.

  • Alle talen op één domein: Beheer meerdere talen binnen hetzelfde domein, wat het onderhoud en de vertaling van je website vergemakkelijkt.

     

    Wil je zelf het gemak van Umbraco ervaren? Vraag een demo aan

3. Afbeeldingen beheren

Met Umbraco kun je afbeeldingen eenvoudig aan je pagina's toevoegen en bewerken. Het systeem maakt het mogelijk om afbeeldingen bij te snijden, te centreren en in verschillende versies op te slaan. Dit zorgt ervoor dat dezelfde afbeelding altijd goed past op elke pagina, ongeacht het formaat of de lay-out. Bovendien kun je één afbeelding op meerdere pagina's gebruiken zonder deze telkens opnieuw te hoeven uploaden. Dit maakt het beheer van afbeeldingen in Umbraco zeer flexibel en gebruiksvriendelijk, waardoor je altijd de juiste visuele presentatie hebt.

4. Eenvoudige Integratie

Dankzij Umbraco's open en flexibele architectuur is het eenvoudig te koppelen aan diverse systemen, zoals boekhoudpakketten (bijv. Exact), CRM-software (bijv. Microsoft Dynamics) en ERP-pakketten. Dit geeft je de vrijheid om jouw website precies aan te passen aan je specifieke behoeften zonder beperkt te worden door een vaste structuur of beperkte koppelingen. Onze expertise garandeert dat er geen koppeling is die wij niet kunnen realiseren.

5. Snelheid en Zoekmachineoptimalisatie

Umbraco profiteert van het efficiënte .NET framework en is geoptimaliseerd voor zoekmachines, wat zorgt voor snelle laadtijden en betere SEO-prestaties. De code is geoptimaliseerd voor zoekmachines en het responsieve ontwerp zorgt ervoor dat je site perfect werkt op alle apparaten. Daarnaast zijn er specifieke tools beschikbaar om je zoekmachineprestaties verder te verbeteren en meer organisch verkeer te genereren.

6. Open Source Voordelen

Umbraco's open-source karakter biedt ons de vrijheid om jouw website precies naar wens in te richten, zonder beperkingen van vaste templates. Of het nu gaat om het integreren van formulieren, het publiceren van nieuws of het verbinden met sociale media, Umbraco biedt de flexibiliteit die nodig is voor diverse online projecten, van eenvoudige websites tot complexe portals. Dit betekent dat we jouw specifieke wensen kunnen realiseren zonder beperkt te worden door de mogelijkheden van het systeem.

Umbraco vs WordPress

We krijgen vaak de vraag of we ook met WordPress werken. Ons antwoord is altijd "we werken alleen met Umbraco", en dat behoeft vaak wat uitleg. Hoewel beide CMS'en op het eerste gezicht misschien vergelijkbaar lijken, zijn er fundamentele verschillen. Nieuwsgierig naar de verschillen? Lees dan ons blogartikel over over het fundamentele verschil tussen Umbraco en WordPress!

Ontdek de mogelijkheden van Umbraco met Speak

Speak is jouw partner voor resultaatgerichte digitale oplossingen: jouw succes is ons succes. Ons gedreven team bedenkt, ontwikkelt en optimaliseert passende oplossingen voor ieder vraagstuk. Hierbij werken we transparant en persoonlijk. Zo weet jij altijd waar je aan toe bent.

Als Umbraco Gold Partner en ervaren .NET-specialisten sinds 2001, stemmen we jouw weboplossing af op de specifieke behoeften en visie van jouw bedrijf. Neem vandaag nog contact op voor een persoonlijk vrijblijvend adviesgesprek of een demo van Umbraco.