Afgelopen weekend werd de Kanselarij in Leeuwarden overgenomen door internetbureaus, programmeurs, designers, studenten en andere creatievelingen tijdens de Dutch Health Hackathon 2017. In iets meer dan 32 uur, waarbij amper werd geslapen, zijn veel innovatieve en digitale concepten ontwikkeld in het kader van Healthy Ageing FRL. Healthy Ageing FRL is een platform waarin zorg, onderwijs en bedrijfsleven hun krachten en kennis bundelen om innovaties te ontwikkelen waardoor inwoners van Friesland gezonder ouder worden.
Healthy Ageing FRL project
De Dutch Health Hackathon 2017 is één van de projecten van Healthy Ageing FRL. Dit project is een initiatief van GGZ Friesland met ondersteuning van Friesland College, Friese Poort, KwadrantGroep, Patyna, Noorderbreedte, Alliade, ZuidOostZorg en Philips.
In verschillende teams werkten de ‘hackers’ aan casussen die werden aangedragen door Noorderbreedte, Patyna, Alliade, KwadrantGroep, De Friesland Zorgverzekeraar, ZuidOostZorg en Van Andel ouderenpsychiatrie.
Onze oplossing
Speak heeft in een weekend een innovatief modulair zorgplatform concept “GRIP” ontwikkeld, de oplossing voor de verschillende casussen die werden aangedragen door Noorderbreedte, Patyna, Alliade, KwadrantGroep, De Friesland Zorgverzekeraar, ZuidOostZorg en Van Andel ouderenpsychiatrie. Tijdens de finale pitch heeft Speak één van de functionaliteiten van het zorgplatform uitgelicht. Dit betreft een innovatieve app in combinatie met een activity tracker voor mensen met beginnende dementie en hun naasten. Hoofddoel van het zorgplatform is de veiligheid, gezondheid en de levenskwaliteit van ouderen verbeteren waarbij ze de grip en regie op hun leven behouden.
Lovende Jury
De jury was lovend over ons. ‘Speak wist in een weekend een innovatieve app te ontwikkelen in combinatie met een activity tracker voor mensen met beginnende dementie en hun naasten. De jury was onder de indruk van het idee, het design en gebruiksvriendelijkheid voor de doelgroep. Deze innovatie heeft beslist de wow-factor', zegt juryvoorzitter Louwra Weisfelt. De jury bestond uit Oma Henny, Cid Berger van De Friesland Zorgverzekeraar, Biohacker Tom van Oudenaarden, PVDA’er en co-founder van De Cyberwerkplaats Astrid Oosenbrug en Marketing, Communicatie en Innovatiemanager van GGZ Friesland Louwra Weisfelt.